Wraz z wiekiem zdolność naszego organizmu do produkcji nowego kolagenu spada, a istniejący kolagen zaczyna się rozkładać.
Utrata kolagenu negatywnie wpływa na skórę, stawy i kości. Zmniejszona ilość kolagenu może również prowadzić do problemów trawiennych, osłabienia układu odpornościowego i zwiększonego ryzyka chorób przewlekłych. Jednak suplementacja diety kolagenem może chronić przed tymi efektami i je odwracać. Kolagen płynny typu I jest wytwarzany z peptydów kolagenu pochodzących z ryb i ma najbardziej efektywne wchłanianie ze wszystkich rodzajów kolagenu, jaki możemy znaleźć w sprzedaży. Morski kolagen jest przyjazny dla środowiska i zrównoważony, ponieważ wykorzystuje części ryb, które zwykle są wyrzucane.
Łatwo przyswajalny dla organizmu kolagen płynny
Osoby, które stosują suplementację diety płynnym kolagenem w pierwszej kolejności zauważą poprawę wyglądy skóry. Przyjmowanie suplementu zawierającego zhydrolizowany kolagen typu I sprawi, że na naszej skórze będzie mniej zmarszczek, poprawi się poziom foto starzenia skóry, czyli uszkodzenia skóry spowodowane długotrwałą ekspozycją na słońcu, będziemy również mieli lepszy poziom nawilżenia i elastyczności skóry. Suplementacja płynnym kolagenem wzbogaconym witaminą C, poprawia syntezę własnego kolagenu w ciele, co odgrywa korzystną rolę w zapobieganiu urazom i naprawie tkanek.
Jeśli stosujesz ścisłą dietę lub nie jesz mięsa zwierząt rzeźnych, z przyjemnością dowiesz się, że płynny kolagen pochodzenia morskiego jest przyjazny dla diety paleo, keto i peskatariańskiej i pescowegetariańskiej. Jeśli masz jakieś stare rany lub blizny, które nie zagoiły się dobrze lub całkowicie, kolagen może w tym pomóc. Kolagen jest to jeden z głównych składników budulcowych skóry. Oznacza to, że jest niezbędny do regeneracji skóry po urazie lub chorobach, takich jak wysypki, oparzenia lub blizny potrądzikowe.
Wysokiej jakości kolagen zakupisz online poprzez stronę sklepu Collibre.eu. Suplementy diety z płynnego kolagenu mogą również pomóc w zwiększeniu metabolizmu poprzez dodanie beztłuszczowej masy mięśniowej do organizmu, pomagając w konwersji niezbędnych składników odżywczych.